Mediafax.biz Exclusiv

International Lazăr Company: Principala piaţă pe care dorim să ne extindem este cea a Rusiei

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2011, 15:50 50

"Principala piaţă pe care dorim să neextindem este cea a Rusiei, unde acum transportăm cereale pentruPioneer. Ca piaţă de transport avem inclusiv Europa de Vest şiAfrica de Nord", a declarat Ion Lazăr.

În opinia lui, în timp ce Vestul asigurăun volum constant de marfă, Estul asigurăcreşterea.

Pentru această expansiune, compania are învedere noi achiziţii de camioane care să acopere cererea detransport.

"În a doua parte a acestui an, avem înplan achiziţia de 50 de camioane noi, iar o altă flotă esteprogramată să fie achiziţionată în prima jumătate a anuluiviitor".

În prezent International Lazar Company are350 de vehicule comerciale, printre clienţi numărându-se Dacia,Procter & Gamble, Pirelli.

În primele două luni ale acestui an, cifrade afaceri a Lazăr Transport a crescut cu aproape 20%, iar planuleste ca acest trend să se continue până la finele anului. Dar ceeace contează foarte mult în opinia lui Lazăr este că a făcut profit,"chiar dacă a fost mic".

Anul trecut, compania a avut afaceri de 69 milioaneeuro, în creştere cu 40%.

Contractele noi ale transportatorilor, dar şiambiţiile lor de dezvoltare peste graniţă au atras o creştere depeste 50% a vânzărilor de vehicule comerciale în primele două luniale acestui an, până la aproape 2.000 de unităţi, potrivitstatisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor deAutomobile.

Piaţa vehiculelor comerciale a depăşit-o astfel pecea a autoturismelor în ceea ce priveşte creşterea din primele douăa anului.În condiţiile încare utilitarele au avansat cu peste 50%, autoturismele au crescutcu 18%, până la 8.600 de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO