Mediafax.biz Exclusiv

Pandi, Citibank România: Sesizăm o creştere a volumului de operaţiuni realizate de clienţi, dar fără elemente spectaculoase

Autor: Razvan Voican

18.05.2011, 14:16 85

"Nu neconfruntăm cu noi insolvenţe pentru că am fost foarte conservatorila creditare. Per ansamblu vedem o stabilizare, nu deteriorărisuplimentare, dar în mod clar mai sunt companii cu dificultăţi.",spune Pandi.

Obiectivele americanilor de la Citi în vizează deservireaclienţilor globali-cheie (multinaţionale cu afaceri locale),furnizarea de servicii pentru companii româneşti mari, operaţiunicu statul şi continuarea proiectului pe consumerbanking.

"Înfelul nostru, adică pe un model de business bazat pe digital",explică Pandi.

Înultima vreme, Citibank a ratat mai multe proiecte cu statul român,precum intermedierea programului de finanţare externă aMinisterului Finanţelor şi listarea acţiunilor Petrom, unde Citi nua mai ajuns să-şi depună oferta în urma unui concurs nefericit deîmprejurări.

"Se maiîntâmplă şi astfel de situaţii, dar noi rămânem interesaţi sălucrăm cu Guvernul în măsura în care are nevoie de serviciilenoastre şi vom analiza participarea la viitoarele licitaţii carevor fi organizate", afirmă şeful filialei locale.

Bancaşi-a majorat expunerea locală cu circa 6% în euro, până la 1,13miliarde de euro.

CitibankRomânia a încheiat 2010 cu un profit net de circa 22 mil. euro,nivel aproape dublu faţă de rezultatul înregistrat în 2009. Cifrelesunt calculate după standardele româneşti decontabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO