Mediafax.biz Exclusiv

Preşedintele şi co-fondatorul Adama, David Flusberg, a primit 675.000 euro la plecarea din companie

Autor: Cristina Cuncea

13.01.2012, 13:03 315

Grupul austriac Immofinanz a finalizat în noiembrie 2011 achiziţia a 69,22% din acţiunile Adama Holding, tranzacţie de 42,43 milioane euro, devenind astfel acţionar unic al dezvoltatorului imobiliar. Immofinanz a cumpărat acţiunile de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, o companie care administrează Lehman Brothers Marea Britanie şi de la acţionarii fondatori.

"La semnarea contractului s-a stabilit ca Dvir Cohen Hoshen şi Isaac Cohen Hoshen (doi din cei trei fondatori ai Adama, n.r.) să continue să ocupe funcţiile de director executiv al companiei, respectiv cea de director executiv al Adama Romania, pentru o perioadă de un an de la data închiderii tranzacţiei. În acest sens, s-a stabilit ca în cazul în care compania va desface contractele celor doi directori sau în momentul în care contractele acestora vor expira, fiecare dintre ei vor primi plăţi compensatorii de 675.000 de euro", se arată într-un raport al Adama.

Potrivit sursei citate, David Flusberg , preşedintele Adama şi, de asemenea, fondator al companiei, a plecat din companie după încheierea tranzacţiei, Immofinanz plătindu-i, de asemenea, 675.000 de euro.

Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la înfiinţare, în anul 2005, şi are în construcţie zece proiecte. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăţi cu o suprafaţă totală de peste 1,36 milioane de metri pătraţi, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidenţiale.

În afara proiectelor rezidenţiale din România, Adama este activă în Ucraina, Turcia, Croaţia şi Republica Moldova, unde dezvoltă un număr mai mic de proiecte de birouri şi spaţii comerciale. Compania este înregistrată în Cipru.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, este una dintre cele mai mari cinci companii de imobiliare listate din Europa cu un portofoliu de peste 1.600 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 8,4 miliarde de euro. În România, grupul deţine 50 de proprietăţi, cea mai mare parte clădiri de birouri şi spaţii comerciale, cu o valoare estimată la circa 900 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels