Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de ambalaje Rondocarton e în negocieri pentru a deveni furnizor al italienilor de la De’Longhi

Producătorul de ambalaje Rondocarton e în negocieri pentru a deveni furnizor al italienilor de la De’Longhi

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2012, 19:19 269

Reprezentanţii Rondocarton spun că grupul italian şi-a manifestat interesul pentru o eventuală colaborare în ceea ce priveşte furnizarea de ambalaje pentru fabrica din Jucu.

Pe de altă parte, interesul italienilor de la De'Longhi pentru producătorul clujean de ambalaje ar putea avea legătură şi cu faptul că fabrica Rondocarton este situată în Apahida, localitate învecinată cu Jucu.

Rondocarton produce în fabrica din Apahida 30.000 de tone de carton ondulat pe an, însă compania mai are o fabrică de carton ondulat în Târgovişte, unde se produc anual 12.000 de tone.Rondocarton face parte din grupul austriac Rondo Ganahl, afacerile companiei depăşind anul trecut nivelul de 50 mil. euro.

Compania de ţinea în 2011 circa 20% din totalul pieţei locale de carton ondulat, potrivit propriilor informaţii.

"Am fost vizitaţi la sediul companiei noastre de De'Longhi, iar în cadrul discuţiilor avute ne-am arătat deschiderea pentru colaborarea cu aceştia. În momentul de faţă este prematur să vorbim despre produsele pe care le vom furniza italienilor sau despre capacitatea de producţie. Cert este că De'Longhi va demara producţia în fabrica de la Jucu cel mai devreme în luna august, iar noi ne-am oferit să le punem la dispoziţie spaţii de de pozitare, stivuitoare sau paleţi dacă au nevoie", a declarat pentru ZF Transilvania Teofil Câmpean, director general al Rondocarton.

Producătorul de electrocasnice De'Longhi a semnat luna trecută cu concernul finlandez Nokia un acord pentru achiziţionarea de către compania italiană a facilităţii de producţie Nokia din Cluj. Părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj (CJ) declarau anterior că De'Longhi va demara încă din acest an producţia de electrocasnice în fabrica din parcul industrial Tetarom III.

Totodată, fabrica De'Longhi din Jucu va avea între 600 şi 1.000 de angajaţi, iar recrutările vor începe încă din prima parte a anului 2012.

Investiţia totală va ajunge până la 30 de milioane de euro. Fosta clădire a Nokia din parcul industrial Tetarom III măsoară 36.000 mp şi include hala de producţie, cantina, o sală de sport, o saună, la care se adaugă un teren de fotbal, plus zona de parcări. Produsele De'Longhi fabricate la Jucu se vor comercializa atât în Europa, cât şi pe alte pieţe din lume. Grupul De'Longhi de ţine în prezent fabrici înChina(GuangdongşiShanghai), dar şi în Rusia şi Italia.

La fel ca Bosch (care a semnat deja contractul cu reprezentanţii CJ Cluj pentru investiţia de 77 milioane de euro de la Jucu) şi De'Longhi a solicitat ajutor de stat pentru investiţia din parcul Tetarom III. Ajutorul de stat ar putea presupune scutiri de taxe, garanţii pentru credite bancare, facilităţi pentru activităţile de export şi import.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO