Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul Remarul 16 Februarie şi-a bugetat afaceri de 29 mil. euro, plus 6%

Autor: Laurentiu Cotu

11.03.2012, 19:12 153

Compania de stat a derulat anul trecut un program de investiţii pentru achiziţia automotoarelor ADH 11, iar Remarul 16 Februarie a livrat 11 astfel de automotoare, în valoare totală de circa 70 mil. lei (16,6 mil. euro).

"Sperăm ca şi în acest an SNTFC CFR Călători să continue programul de investiţii pentru achiziţia de automotoare. Pe de altă parte, ne-am reorientat activitatea către operatorii privaţi în condiţiile restrângerii bugetelor de investiţii ale companiilor de transport feroviar de stat. În prezent avem comenzi pentru întreaga capacitate de producţie a fabricii", a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Timar, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Remarul 16 Februarie.

Producţie mai mare

Clujenii intenţionează ca în acest an să dezvolte colaborarea cu operatorii de transport feroviar privaţi, în special cu cei de marfă din ţară şi să găsească noi clienţi pe piaţa externă.

Compania realizează reparaţii pentru locomotivele diesel, automotoare diesel, rampe electrice, locomotive cu abur pentru muzee şi trenuri turistice. Remarul efectuează şi reparaţii pentru vagoanele de călători şi revizii periodice ale locomotivelor diesel. Totodată, anul trecut producţia Remarul 16 Februarie a crescut cu 15% faţă de anul anterior.

Pe lângă serviciile de reparaţii, firma clujeană fabrică piese de schimb pentru materialul rulant, pistoane, cârlige de tracţiune, arcuri pentru locomotivele diesel hidraulice. Printre furnizorii de materie primă ai companiei se numără Inda Craiova, Softronic Craiova, Caterpillar, Integral Consulting R&D Bucureşti, Voith AG, Knorr Bremse AG.

Compania şi-a bugetat pentru anul în curs investiţii de peste 6,5 milioane de lei (circa 1,5 mil. euro) ce vizează retehnologizarea unor sectoare de activitate şi modernizarea spaţiilor de producţie. Anul trecut, Remarul a derulat investiţii totale de 11,3 milioane de lei (circa 2,7 mil. euro) în modernizarea şi reabilitarea termică a unor hale de producţie, precum şi în achiziţionarea unor utilaje.

Au făcut angajări

Anul trecut compania a recrutat peste 120 de oameni, atât pentru posturi de producţie (lăcătuşi, electricieni, electronişti, automatişti, instalatori, tâmplari), cât şi ingineri, economişti sau tehnicieni. Reprezentanţii Remarul spun că recrutările vor continua şi în acest an.

Remarul 16 Februarie este listată pe piaţa RASDAQ a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul REFE. Acţionarii principali ai companiei sunt Transferoviar Grup, cu 32,96% din acţiuni şi Monica Băiculescu, cu 32,62% din titluri.

Compania a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 101,7 mil. lei (aproximativ 24 mil. euro), cu un număr mediu de 562 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO