Mediafax.biz Exclusiv

Romtelecom a cheltuit 8 mil. euro cu şefii

Autor: Adrian Seceleanu

18.08.2011, 20:26 620

Din această sumă 6,3 mil. euro au reprezentat salariile şi compensaţiile, iar 1,35 mil. euro au fost contribuţiile pentru asigurările sociale, de sănătate şi şomaj.Salariile şi compensaţiile au crescut cu 4%, de la 6,1 mil. euro în 2009.

Oficialii Romtelecom spun că sumele menţionate în raport au fost plătite către managerii cheie ai companiei - câteva zeci de persoane. "În categoria Key management intră câteva zeci de persoane, cu raportare directă la directorul general şi la directorii executivi din subordinea acestuia." În ceea ce priveşte creşterea cu 4% a salariilor plătite către manageri în 2010, reprezentanţii Romtelecom afirmă că, în fapt, cheltuielile de la acest capitol au crescut pe fondul unei fluctuaţii a personalului de conducere.

"Nu vorbim despre creşteri de compensaţii pentru manageri, ci despre sume generate de o fluctuaţie mai mare cu personalul de conducere, plecări din companie şi noi angajări", conform Romtelecom.

Veniturile Romtelecom au scăzut anul trecut cu 8%, la aproximativ 720 mil. euro, conform datelor din raportul grupului elen OTE, acţionarul majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels