Mediafax.biz Exclusiv

Schaeffler şi-a bugetat majorarea cu 9% a producţiei de la Braşov

Schaeffler şi-a bugetat majorarea cu 9% a producţiei de la Braşov

Autor: Laurentiu Cotu

08.03.2012, 11:15 143

Producătorulgerman Schaeffler România, care deţine o fabrică de rulmenţi în Braşov, şi-a bugetat pentru acest an o creştere a producţiei cu circa 9% faţă de anul trecut, care ar putea duce cifra de afaceri spre nivelul de 370 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Schaeffler produce la Braşov rulmenţi de mari dimensiuni pentru diverse sectoare de activitate, producţia mergând aproape în totalitate la export.

"În anul 2011 am înregistrat o creştere a producţiei cu aproximativ 9% faţă de anul precedent şi planificăm un ritm similar de creştere şi pentru anul în curs. Sperăm ca piaţa să se menţină pe un trend pozitiv, moderat şi în acest an", a declarat pentru ZF Transilvania Alexandru Blemovici, director general Schaeffler România.

Producţia fabricii Schaeffler de la Braşov se realizază utilizându-se în cea mai mare parte materie primă de import, iar volumele sunt livrate la preţuri negociate anterior în cadrul grupului, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Clienţii Schaeffler sunt GKN, Renault (Dacia), Ford, VW sau Daimler pe partea automotive, iar pe segmentul industrial compania produce pentru Siemens, Winergy, Enercon sau Trumph. Produsele Schaeffler sunt fabricate sub mărcile LuK, INA şi FAG.

Compania a anunţat pentru acest an demararea producţiei pentru trei noi linii de fabricaţie, unde vor fi fabricate produse destinate domeniilor automotive şi industrial.

Cea mai importantă investiţie a companiei din acest an este deschiderea unui centru de inginerie, unde vor putea fi proiectate şi dezvoltate produse şi procese de fabricaţie sau optimizări de către o echipă de până la 300 de ingineri. Oficialii Schaeffler au spus că în acest centru de inginerie vor putea fi dezvoltate proiecte comune, atât cu constructorii de automobile, cât şi cu alţi jucători din domeniul producţiei industriale prezenţi în România.

Schaeffler România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,45 mld. lei (aproximativ 337 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul anterior. Compania nu a făcut o estimare în ceea ce priveşte volumul afacerilor Schaeffler România din acest an.

În ceea ce priveşte angajaţii companiei, germanii au recrutat anul trecut circa 400 de persoane la fabrica de rulmenţi din Braşov, unde în prezent lucrează aproximativ 3.600 de oameni. În funcţie de evoluţia pieţei şi a comenzilor, Schaeffler România intenţionează să facă noi angajări în acest an, pe posturi de management, specialişti şi operatori.

Compania Schaeffler România a fost înfiinţată în anul 2002, fiind a doua locaţie de producţie ca mărime din cele 80 de unităţi ale grupului german Schaeffler. Proiectul iniţial de la Braşov prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie şi o suprafaţă totală de 55.000 mp, la un volum de investiţii de 180 mil. euro.

După o investiţie totală de peste 250 mil. euro, Schaeffler România îşi desfăşoară acum activitatea de producţie în 6 hale, cu o suprafaţă de circa 100.000 de metri pătraţi, în localitatea Cristian, din judeţul Braşov.

Grupul german Schaeffler a realizat în 2010 afaceri totale de 9,5 miliarde euro şi are circa 70.000 de angajaţi la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels