Mediafax.biz Exclusiv

Şeful Radisson Blu din Capitală devine coordonator pe Europa de Sud-Est

Autor: Mirabela Tiron

10.02.2011, 18:56 29

Din această poziţie, şefulcomplexului hotelier Radisson Blu din Capitală, cu o capacitatetotală de 718 camere şi cu afaceri estimate la 25 de milioane deeuro anul trecut, va acorda sprijin la nivel de managementhotelurilor Radisson Blu Alcron din Praga, Radisson Blu Carlton şiPark Inn Hotel din Bratislava, Radisson Blu Grand şi Park Inn dinSofia.

"Încă de la lansare (septembrie2008 - n.red.), hotelul Radisson Blu din Bucureş ti a avut oimportanţă strategică, fiind printre cele mai mari hoteluriinaugurate de Rezidor în ultima perioadă şi cel mai mare hotelRadisson din Europa de Sud-Est", a declarat Yilmaz Yildirimlar,care se află de doi ani la conducerea unităţii dinCapitală.

Radisson Blu şi Centre Ville,afiliat anul trecut la Rezidor, sunt înregistrate pe companiaBucureşti Turism, care a finalizat anul 2009 cu o cifră de afaceri23,5 milioane de euro şi pierderi de 8,3 milioane de euro, potrivitdatelor de la Registrul Comerţului. Firma BEA Hotels Eastern Europecontrolează 76,83% din acţiunile Bucureşti Turism, în timp ce SIFTransilvania (SIF3) deţine 11,29% din titluri.

Hotelul Radisson Blu dinBucureşti, deschis în urma unei investiţii de 70 mil. euro în 2008,face parte din reţeaua Radisson Blu Hotels & Resorts, marcapremium a grupului hotelier Rezidor, unul dintre cele mai marigrupuri hoteliere la nivel mondial. Din acest grup mai fac partelanţurile hoteliere Park Inn, Country Inn, Regent şi HotelMissoni.

Înainte de a veni în România, în2008, Ali Yilmaz Yildirimlar a fost timp de doi ani general manageral hotelului Radisson SAS Manchester Airport. El activează încadrul lanţului încă din 1995, timp de zece ani ocupând diferitepoziţii în cadrul hotelului Radisson SAS Palais din Viena, dupăcare a preluat funcţia de director de operaţiuni la hotelulRadisson SAS din Amsterdam.

Pe piaţa de cinci stele dinCapitală mai activează JW Marriott, Athénée Palace Hilton, HowardJohnson, Inter- Continental, Crowne Plaza, Grand Hotel Continentalşi Aducco Imperial Carol Parc Hotel. Toate hotelurile de cincistele din Capitală, cu excepţia Howard Johnson, sunt conduse demanageri expaţi, aduşi de către lanţurile hoteliereinternaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO