Mediafax.biz Exclusiv

Tecar şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro la fabrica din Alba

Autor: Laurentiu Cotu

22.12.2011, 12:05 174

Cea mai importantă investiţie a Pehar Tec este unitatea de cogenerare, care va contribui la reducerea costurilor cu energia electrică şi gazele naturale. Investiţia, susţinută din fonduri europene şi fonduri proprii, urmează să fie demarată anul viitor şi va fi finalizată la mijlocul anului 2014. Valoarea totală a acestui proiect este de peste 8,2 mil. euro, din care circa 4 mil. euro sunt fonduri nerambursabile.

Totodată, anul viitor compania va investi circa 450.000 de euro în modernizarea staţiei de epurare a apelor uzate tehnologic, peste 100.000 de euro într-un sistem informatic integrat, de tip ERP, plus 188.000 de euro în reorganizarea şi modernizarea depozitului de produse finite.

Pehart Tec a finalizat în urmă cu doi ani o investiţie de circa 26 mil. euro, în achiziţionarea şi instalarea unei noi maşini de hârtie tissue (materia primă pentru fabricarea produselor igienico-sanitare) şi a unei linii de converting a hârtiei. În prezent capacitatea de producţie a maşinilor de hârtie tissue este de circa 50.000 de tone pe an, iar cea a liniei de converting este de circa 9.000 de tone pe an. Conducerea companiei spune că în acest an a crescut cu 30% capacitatea de producţie a fabricii din judeţul Alba. Pehar Tec va încheia acest an cu o cifră de afaceri de 49,4 mil. euro, după ce în 2010 a realizat afaceri totale de circa 47 mil. euro (198,2 mil. lei).

"Am reuşit să păstrăm şi să dezvoltăm relaţiile cu clienţii existenţi şi ne-am întărit colaborarea cu retailerii, în condiţiile în care noile instalaţii au atins parametrii de producţie proiectaţi. Totodată, am crescut cota de piaţă a companiei şi am consolidat brandul propriu Pufina", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, preşedintele grupului MG-Tec, din care face parte şi compania Pehart Tec.

Pe piaţa internă, produsele companiei ajung în reţelele de magazine Real, Profi, Metro sau Penny sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Exporturile de hârtie tissue se realizează în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia, ponderea exportului ajungând în 2010 la 70% din totalul cifrei de afaceri Pehart Tec. Compania are în prezent 361 de angajaţi, 59 dintre aceştia fiind recrutaţi în acest an.

Pehart Tec face parte din grupul MG-Tec, care numără 10 companii şi are în total circa 1.150 de salariaţi. Cele mai mari companii din grup sunt Pehart Tec, Metalicplas Impex, Metalicplas Distribution sau Samus Construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO