Mediafax.biz Exclusiv

Tipografia EDS vede afaceri mai mari cu 8%

Autor: Laurentiu Cotu

11.07.2011, 18:24 117

EDS România este specializată în tipărireade broşuri comerciale şi reviste mass-market.

"Piaţa a înregistrat o uşoară creştere anultrecut, iar pentru acest an se estimează un plus de 2% faţă de2010.

Capacitatea noastră de producţie este de 500milioane de tipărituri de 32 pagini pe an, iar în acest an nu vomcreşte capacitatea. În prezent, ponderea vânzărilor la export estede 6%", a declarat Albert Andraş, CEO al tipografiei EDS România,care a fost construită ca proiect greenfield la Ghimbav, judeţulBraşov, în anul 2008.

Tipografia a fost ridicată înurma unei investiţii de 19 mil. euro.

"Nu avem planuri de investiţii încreşterea capacităţilor de producţie pentru anul în curs. Înprezent avem 104 angajaţi, iar deocamdată nu avem posturi vacante",a spus Albert Andraş. Anul trecut, oficialii EDS România estimaupiaţa tipăriturilor la 200 mil. euro, mai puţin cu 30% faţă de anulanterior.

Principalul competitor pe piaţalocală al EDS România este Infopress Group (IPG), cea mai maretipografie locală , preluată anul trecut de către fondul deinvestiţii spaniol GED, în urma unei tranzacţii de 12 mil.euro.

EDS România a avut în 2009afaceri totale de 20 mil. euro (84,2 mil. lei) şi un număr mediu de78 de angajaţi, conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice.Holdingul EDS GmbH are sediul central în localitatea Passau dinGermania şi numără circa 1.500 de angajaţi la nivel global.EDS are filiale în Germania,Polonia, Cehia, Ungaria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO