Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor al IKEA angajează 150 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

16.10.2011, 19:28 415

Proiectul, susţinut printr-un credit luat de la Banca Transilvania, va creşte producţia companiei la 5 milioane de articole de faianţă lunar şi va crea aproximativ 150 de noi locuri de muncă. Compania dispune în prezent de circa 1.350 de angajaţi, 50 de persoane fiind recrutate în prima parte a anului.

"Lucrăm în momentul de faţă la capacitate maximă, iar comenzile continuă să crească. Investiţiile în achiziţionarea de cuptoare, utilaje de fasonare, glazurare sau ambalare se ridică la 800.000 de euro şi sperăm ca până la finalul anului, noua capacitate să intre treptat în funcţiune", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel David, commercial manager al Cesiro.

Compania a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 11 mil. euro, nivel apropiat de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cesiro şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de circa 23 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul trecut. Potrivit reprezentanţilor companiei, Cesiro a câştigat anul trecut noi contracte pe pieţele din Polonia, Serbia, Bosnia, Croaţia şi Ungaria, însă principalul client rămâne în continuare compania suedeză IKEA.

Vânzările către IKEA ajungeau anul trecut la 45% din totalul cifrei de afaceri al companiei, Cesiro producând pentru grupul suedez diverse modele de ceşti, farfurii, boluri şi alte obiecte pentru decor. În 2010 ponderea vânzărilor la export era de 85% din totalul producţiei companiei, principalele pieţe fiind Germania, Franţa, Italia, Olanda, Spania, Cehia sau Rusia.

Compania a achiziţionat în luna iunie a acestui an terenul, hala de producţie şi birourile firmei Artfil, producătoare de porţelan fosfatic, situate în imediata vecinătate a Cesiro.

Conducerea companiei Cesiro nu a oferit mai multe informaţii legate de valoarea tranzacţiei, însă a precizat că investiţia a fost susţinută printr-un credit luat de la Banca Transilvania, fară a comunica valoarea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO