Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor al Volkswagen şi Audi investeşte 6 milioane de euro în utilaje

Un furnizor al Volkswagen şi Audi investeşte 6 milioane de euro în utilaje

Autor: Laurentiu Cotu

05.03.2012, 19:24 379

Compania a investit anul trecut o sumă similară în utilaje şi echipamente necesare creşterii capacităţii de producţie, iar în urma acestei investiţii a fost pusă în funcţiune o linie automatizată de lăcuire.

Anul trecut, suprafaţa fabricii Preh din judeţul Braşov a fost extinsă cu 2.000 mp, ajungându-se în prezent la 8.300 mp spaţiu de producţie.

"Continuăm să investim în extinderea suprafeţei de producţie şi în achiziţionarea de noi echipamente. Cumulat, investiţiile din 2011 şi cele planificate pentru acest an ajung la circa 12 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general al Preh România.

De la Braşov pleacă sisteme pentru giganţii auto

Compania îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial din Braşov, unde produce sisteme de comandă, de acţionare şi control pentru autovehicule.

Clienţii finali ai Preh România sunt producătorii auto BMW, Volkswagen, Audi sau Daimler.

Componentele fabricate la Ghimbav se regăsesc în toate clasele acestor producători auto, de la cele de serie până la cele exclusiviste, potrivit reprezentanţilor Preh România.

De exemplu, sistemele de control ale climei, elementul de comandă al consolei centrale (iDrive), comutatoarele multifuncţionale pentru volan sau comutatoarele pentru lumini sunt câteva dintre produsele fabricate de Preh România pentru BMW, Volkswagen, Audi sau Daimler.

Capacitatea de producţie a companiei a crescut la 3 milioane de piese anual, dublu faţă de 2010, când la Ghimbav se produceau 1,5 milioane de unităţi.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 50 mil. euro, dublu faţă de anul precedent şi cu 20% mai mare faţă de estimările companiei din 2011. Pentru acest an, Preh România mizează pe afaceri totale de 70 mil. euro, susţinute de contractele existente. Pe de altă parte, piaţa componentelor auto a crescut anul trecut, revenind încet la valorile de dinaintea crizei, conform conducerii Preh România.

Comenzi tot mai mari

"Anul trecut, toţi clienţii noştri au suplimentat comenzile. Estimăm că în acest an piaţa va evolua pe un trend ascendent, însă mai moderat decât în 2011", a spus Forgaciu. Ca urmare a extinderii şi creşterii capacităţilor de producţie, Preh România a anunţat că va continua în acest an angajările la fabrica din Ghimbav.

Compania şi-a planificat pentru 2012 o creştere a numărului de angajaţi cu încă 120 de persoane, în condiţiile în care anul trecut au fost recrutaţi circa 200 de oameni.

La finalul anului 2011, Preh România număra 425 de angajaţi. Compania caută muncitori calificaţi în meseriile de montator electromecanic, operator maşini de injectare mase plastice şi vopsitori-lăcuitori.

Totodată, în acest an vor fi angajaţi şi ingineri cu experienţă în domeniile electrotehnică, electromecanică şi automatizări industriale. Preh România a înfiinţat o echipă de dezvoltare software care participă la realizarea noilor produse ale companiei.

Cine deţine Preh

Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008 la Braşov, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Compania face parte din grupul german Preh, acţionarii fiind Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.

Grupul german Preh este controlat în proporţie de circa 74,9% de Joyson Holding China, iar 25,1% din acţiuni aparţin fondului de investiţii german Deutsche Beteiligung AG.

Cu afaceri globale de peste 350 mil. euro şi 2.500 de angajaţi în 2010, Preh are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România şi produce sisteme de comandă pentru interiorul auto vehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare).

La nivel mondial, Preh concurează cu Marquard, Continental sau Brose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO