Mediafax.biz Exclusiv

Un grup german ia 25% din Whiteland

Autor: Adelina Mihai

28.06.2011, 18:57 199

Afacerea Whiteland s-a dezvoltat în ultimiiani în jurul parteneriatelor cu producători de top din industrialaptelui (Hochland, Meggle sau Campina), iar vânzarea unui pachetminoritar de acţiuni la divizia de logistică reprezintă un semn dedezgheţ pe o piaţă ocolită în ultimii ani de fuziuni şiachiziţii.

Ultima tranzacţie în care a fost implicată odivizie a unui jucător de top din distribuţia de bunuri de largconsum a avut loc în decembrie 2005, când Macromex a vândut diviziaConvenience, specializată pe distribuţia de benzinării, cătrenemţii de la Lekkerland, pentru 6 mil. euro, potrivit unor estimăride la acea vreme.

În cazul deal-ului dintre grupul Nagel şifondatorii Whiteland Logistics valoarea nu depăşeşte 1-1,5 mil.euro, potrivit unor surse din piaţă, având în vedere că într-oastfel de achiziţie se ia în calcul 0,5- 0,6% din cifra de afacerisau un multiplu de 3, maximum 5 al profitului.

Whiteland Logistics a avut anultrecut o cifră de afaceri de 6,83 mil. euro, în scădere cu 7,6%faţă de 2009, când marja de profit net era de 12%. Compania are înprezent 280 de angajaţi. Întregul grup Whiteland a avut în 2009afaceri de 88 mil. euro şi 400 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO