Mediafax.biz Exclusiv

Vişoiu deschide în septembrie hotelul de patru stele Ramada din Piteşti, o investiţie de 20 mil. euro

Vişoiu deschide în septembrie hotelul de patru stele Ramada din Piteşti, o investiţie de 20 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron

22.08.2011, 19:33 587

Aceasta este prima unitate hotelieră afiliată unui brand internaţional din Piteşti, unde capacitatea de cazare în hoteluri se ridică la circa 750 de camere, potrivit datelor de la Ministerul Turismului.

Hotelul din Piteşti operează 136 de camere, două restaurante, şapte săli de evenimente şi conferinţe, potrivit oficialilor hotelului.

Manager venit de la Ramada Sibiu

"O asemenea investiţie se va recupera în timp. Pentru anul 2012 ne-am propus un buget de 3 milioane de euro şi un grad de ocupare de 50%", a declarat pentru ZF Cerasela Gheorghiu, general manager al Ramada Piteşti.

Gheorghiu a lucrat anterior la Ramada Sibiu, hotelul lui Ilie Carabulea.

Cariera Ceraselei Gheorghiu în industria ospitalităţii a început în 1993, când şi-a început activitatea ca recepţioneră la Frankfurt Marriott Hotel.

În 1995 a revenit în ţară, pe poziţia de şef recepţie la hotel Dorobanţi, ulterior ocupând poziţia de sales manager. În perioada 1999 - 2007 a lucrat pentru Best Western, iar în anul 2007 s-a ocupat de predeschiderea Rin Grand Hotel, hotelul din Bucureşti al fraţilor Negoiţă.La hotelul Ramada din Sibiu a ocupat poziţia de director general în 2008.

În hotelul de patru stele Ramada din Piteşti au fost angajate 130 de persoane.

Proiectul hotelier a fost dezvoltat de firma Confident Travel, la care deţin acţiuni Valentin Vişoiu, Virgil Dumitru şi Denisa Oana Gociu Dumitru.

Valentin Vişoiu mai controlează compania de dezvoltare imobiliară Conarg, care a finalizat la sfârşitul anului 2009 cel de-al doilea ansamblu rezidenţial de mari dimensiuni din Bucureşti - Răsărit de Soare în cartierul Titan - format din 988 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect de locuinţe finalizat în Capitală de investitori privaţi. Conarg a mai realizat în Bucureşti ansamblul Quadra Place din zona Politehnica, format din 343 de apartamente.

Cine sunt românii care au bătut palma cu lanţul Ramada

Lanţul hotelier Ramada este prezent în România cu şapte unităţi hoteliere. Printre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri care deţin hoteluri sub acest brand se numără Gabriel Popoviciu, cu unităţile Ramada Plaza şi Ramada Parc, din grupul Parc Hotels din Capitală. De asemenea, Ilie Carabulea controlează hotelul Ramada din Sibiu. Alte două unităţi au fost anunţate în Oradea şi Cluj-Napoca.

În România sunt active grupurile hoteliere Hilton, Wyndham, Accor, Best Western, Golden Tulip, Intercontinental, Marriott, Rezidor, Warimpex, NH.

Ponderea afilierii hotelurilor de pe piaţa românească la grupurile hoteliere internaţionale este mică, de sub 1%. Cel mai agresiv lanţ hotelier în perioada de criză a fost Hilton, care a ajuns la doar 272 de camere pe piaţa românească în 1997, la puţin peste o mie de camere, după ce a afiliat în plină criză economică şase hoteluri, pe care a pus brandurile Double Tree by Hilton, dar şi Hampton by Hilton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO