Mediafax.biz Exclusiv

Voicu, Certinvest: Ne aşteptam să fie o corecţie pe pieţele de acţiuni, însă nu aşa de violentă

Autor: Adrian Cojocar

10.08.2011, 13:11 91

"Ne aşteptamsă fie o corecţie pe pieţele de acţiuni, însă nu aşa de violentă.Mă aştept ca pieţele să îşi revină pe finalul săptămânii", a spusVoicu.

Preşedintele Certinvest a precizat că firma a avut lichidităţişi a făcut mici achiziţii pe Bursa de la Bucureşti în ultimelezile.

În ceeace priveşte evoluţia pieţelor la nivel internaţional, Voicu spunecă există posibilitatea ca aceste scăderi să anunţe intrarea într-ocriză prelungită a economiei mondiale, similară celei în care afost Japonia în anii nouăzeci, marcată prin evoluţii plate,creşteri economice anemice.

"Se parecă nu a fost suficient şocul falimentului Lehman Brothers pentru căSUA au continuat să cheltuie peste puteri. Poate că de acum înaintestatele lumii vor reveni la fundamente", precizeazăVoicu.

Bursa dela Bucureşti înregistra în debutul şedinţei de miercuri un avans de6% pe principalii indici, după ce piaţa americană a închisazi-noapte cu un avans susţinut, de circa 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels