Opinii

Opinie Cristian Tudor Popescu, Gândul: Declaraţiile lui Băsescu legate de regele Mihai ţin de psihopatologie

Opinie Cristian Tudor Popescu, Gândul: Declaraţiile lui Băsescu legate de regele Mihai ţin de psihopatologie
23.06.2011, 16:13 1767

"Sindromul maiestate". Nu-mi imaginam când am dat acest titlueditorialului de marţi că T. Băsescu va confirma personaldiagnosticul în mai puţin de 48 de ore. Abdicarea regelui Mihai -un act de trădare naţională. Regele Mihai - slugă la ruşi. Deşi amcomentat azi noapte la Realitatea TV aceste declaraţii alepreşedintelui României, parcă tot nu-mi venea să cred că au fostfăcute.

Am fost un copil crescut în comunism. Despre regele Mihai auzeammereu că a plecat din ţară cu 16 vagoane pline cu averea lui, defapt, a poporului. Că era exponentul cel mai de seamă al vechiiorânduiri burghezo- moşiereşti şi că a abdicat sub presiuneamaselor populare. Din actul de la 23 august 1944, regele eraaproape exclus, ca şi partidele istorice, ni se spunea că PartidulComunist a făcut totul. Dar nu am auzit niciodată, nici măcar înperioada de maxim naţional-comunism antisovietic sub Dej şiCeauşescu, că Mihai I ar fi fost trădător de ţară, că ar fi vândutRomânia ruşilor. Acum ştiu că acest gen de acuză aparţineaGermaniei naziste şi legionarilor fugiţi în străinătate subprotecţia hitleriştilor, după înfrângerea rebeliunii Gărzii de Fierdin ianuarie 1941. Şi este o minciună propagandistică sfruntată,publicabilă astăzi doar în foaia "România mare". Citiţi mai departecomentariul lui Cristian TudorPopescu pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO