Politică

9 decembrie, zi de vot

9 decembrie, zi de vot

Autor: Bogdan Alecu

03.09.2012, 00:03 345

Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare să aibă loc în acest an pe data de 9 decembrie.

La începutul şedinţei, premierul Victor Ponta spunea că Guvernul va adopta data de 2 decembrie pentru alegerile parlamentare, dar i-a cerut ministrului pentru relaţia cu Parlamentul Dan Şova să aibă discuţii cu PDL pentru data de 25 noiembrie.

În final a ieşit varianta cu 9 decembrie. Data de 2 de­cembrie nu a fost aleasă deoarece zilele de 30 noiembrie, Sf. Andrei, şi 1 decembrie, Ziua Naţio­nală, sunt zile libere în care cetăţenii pot fi plecaţi din localităţile de domiciliu. Bugetul total aprobat pentru alegerile parlamentare este de 199 mil. lei (aprox. 44 mil. euro).

Pentru organizarea alegerilor locale Guvernul a cheltuit aproxi­mativ 100 mil. lei (aprox. 23 mil. euro) în luna iunie, sumă similară cu cea cheltuită pentru organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui din această vară. Uniunea Social-Liberală este favorită pentru câştigarea alegerilor parlamentare, însă întrebarea este dacă va obţine peste 50% din voturi astfel încât să dea premierul şi să formeze singură guvernul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO