Politică

94% dintre mijloacele de transport de suprafata vor circula in ziua grevei pentru ca soferii "nu sunt afectati"

28.05.2010, 16:33 28

Desi au anuntat ca se alatura "solidar" grevei anuntate pentru 1iunie de lucratorii din administratie si invatamant, sindicalistiidin RATB au anuntat vineri, dupa discutiile cu primarul SorinOprescu, ca 85% dintre tramvaiele si troleibuzele din Capitala vorcircula.

Presedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, MirceaIonescu, a spus, la finalul discutiilor cu primarul general, ca inmod normal circula zilnic in Capitala 537 de tramvaie sitroleibuze, iar dintre acestea in 1 iunie vor fi pe trasee 85%,informeaza Mediafax.

"Am decis sa nu facem greva de solidaritate intrucat masurile deausteritate anuntate de Guvern nu ne afecteaza", a declarat MirceaIonescu.

El a precizat ca cele 1.000 de autobuze care ies zilnic petrasee in Bucuresti vor circula si in 1 iunie, cand a fost anuntatagreva de solidaritate.

Conform acestuia la RATB exista 11 sindicate, cu aproximativ11.800 membri, din care o singura uniune sindicala doreste sa sesolidarizeze cu greva anuntata pentru 1 iunie.

De asemenea, zborurile companiei aeriene Tarom programate inperioada 30 mai - 1 iunie vor fi operate in regim normal, conformunui anunt facut de operatorul aerian.

Angajatii companiei Tarom au anuntat la sfarsitul saptamaniitrecute, ca intra in greva de solidaritate cu bugetarii pe 31 mai,urmand sa asigure o treime din activitate, nemultumiti de taiereasalariilor cu 25%.

Ulterior, acestia au renuntat la greva de solidaritate de luni,deoarece nu s-au strans semnaturile necesare pentru acest protest,urmand sa faca in 31 mai o greva japoneza si sa decida ulteriordata grevei generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri