Politică

Adrian Severin, la DNA. Procurorii au început urmărirea penală

Adrian Severin, la DNA. Procurorii au început urmărirea penală

Autor: Mediafax

22.07.2011, 11:20 345

Europarlamentarul Adrian Severin, a cărui imunitate a fostridicată de PE la 23 iunie, s-a prezentat, vineri, la DNA, eldeclarând pentru MEDIAFAX că a fost vorba despre "o discuţiepreliminară" cu procurorii.

Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă învinuirileeuroparlamentarului Adrian Severin, în cazul acestuia fiindîncepută urmărirea penală, au declarat surse judiciare.

"A fost o discuţie preliminară şi nu voi face nicio declaraţiepe durata acestei proceduri", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX,Adrian Severin.

El a spus că va colabora cu DNA pe durata întregii proceduri,considerând că se află "de aceeaşi parte a baricadei" cu aceastăinstituţie.

"Voi colabora cu ei, pentru că mă consider de aceeaşi parte abaricadei cu ei. Eu astăzi plec în concediu şi chiar mă bucur căînainte să plec am avut această discuţie", a mai spus Severin,adăugând că cel mai probabil va avea şi alte întâlniri cuprocurorii DNA.

În primăvara acestui an, reporterii de la Sunday Times auînregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin, înbiroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în careeurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentruintroducerea unui amendament la o directivă europeană.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi -un român, un sloven şi un austriac - să le plătească 100.000 deeuro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-oobţine. Cei trei deputaţi au acceptat, a relatat atunci AFP. AdrianSeverin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilorlobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îlvreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o facturăde 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere". Citiţi mai multdespre Adrian Severin la DNA pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri