Politică

Alianta PNL-PD l-a propulsat pe Stolojan varf de atac la adresa PSD

26.07.2004, 00:00 14

La reuniunea alesilor locali din cadrul Aliantei PNL-PD, de la finele saptamanii trecute, Theodor Stolojan, candidatul celor doua partide la presedintie, a prezentat un atac fara precedent la adresa PSD. Discursul lui Stolojan, prin anvergura si tonul acuzatiilor la adresa PSD, concentrat mai cu seama pe candidatului partidului de guvernamant la Cotroceni, Adrian Nastase, arata o schimbare de strategie electorala a aliantei - plasarea lui Stolojan ca varf de atac.
Si Traian Basescu a lansat acuzatii la adresa puterii, dar mult mai diluat in comparatie cu al lui Stolojan. De altfel, in ultima vreme, dintre cei doi lideri ai Aliantei D.A., candidatul la Presedintie, Stolojan, a fost tinta vehementei venite din partea PSD sau a celor care s-au oferit sa guvernze alaturi de formatiunea condusa de Adrian Nastase - PRM si, respectiv, Noua Generatie, partidul condus de Gigi Becali.
Stolojan a vorbit la finele reuniunii de sabata, cand a spus ca PSD mai are doar 127 de zile la dispozitie - pana la 28 noiembrie, data alegerilor parlamentare si a primului tur la prezidentiale - pentru a guverna tara.
"Pe 28 noiembrie, Romania va scapa de cea mai corupta conducere pe care a avut-o in ultimii 14 ani, iar PSD va pierde pentru ca Adrian Nastase are vocatia esecului, a declarat Theodor Stolojan.
Co-presedintele Aliantei a spus ca, de fiecare data cand PSD a fost condus de Adrian Nastase, acest partid a pierdut alegerile. "Asa s-a intamplat si in 1996, cand avea functia de presedinte executiv, asa s-a intamplat si in iunie 2004. Asa se va intampla si in noiembrie 2004, pentru ca Nastase nu poate intelege ca prin minciuna si incorectitudine nu castigi respectul oamenilor", a completat Stolojan.
"Adrian Nastase trebuie sa plece pentru ca, sub Guvernul sau clientelar, coruptia a explodat in Romania", a mai spus liderul PNL.
El a continuat sa-l acuze pe premier ca este responsabil pentru neajunsurile oamenilor de rand, pentru atitudinea sa "aroganta" si pentru "minciuna".
"Trebuie sa castigam pentru a demonstra ca si in Romania este posibila o administratie corecta. Deficitul de performanta de la nivelul primariilor trebuie corectat de actualii alesi locali ai Aliantei", a mai spus Stolojan.
El a acuzat PSD ca incearca, astazi, sa faca un fel de delimitare doctrinara "in sensul ca Alianta ar reprezenta dreapta, iar ei stinga". "Este o delimitare falsa, o capcana pentru acapararea electoratului. Alianta reuneste asteptarile oamenilor atat de centru-stanga, cat si de centru-dreapta", a mai spus Stolojan.
Liderul PNL le-a atras atentia reprezentantilor celor doua partide ca in timpul care a mai ramas "trebuie sa intarim si mai tare Alianta". Stolojan s-a referit la colaborarea si increderea intre cei doi co-presedinti, precum si la opozitia totala si fara compromisuri fata de PSD, "acest partid clientelar", cum a numit el partidul condus de Nastase.
Stolojan a spus ca, in ultima vreme, liderii Aliantei sunt supusi unor atacuri din partea PSD sau a "satelitilor acestui partid, care au renuntat la criticile din ultimii trei ani, la adresa acestui partid". "Aceste atacuri demonstreaza disperare si intelegerea faptului ca mai au

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO