Politică

Antonescu: PNL propune demisia parlamentarilor USL, urmează discuţii cu partenerii din Uniune

Antonescu: PNL propune demisia parlamentarilor USL, urmează discuţii cu partenerii din Uniune

Autor: Mediafax

23.01.2012, 19:43 226

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală.

"Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne", a spus Antonescu.

El a precizat că aceasta nu este o decizie luată, având în vedere că PNL face parte dintr-o coaliţie politică.

"Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca a găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că vor avea loc discuţii în perioada următoare cu reprezentanţii societăţii civile care sunt implicaţi în găsirea soluţii şi se va încerca să se consulte opinia publică.

Antonecu a spus că Parlamentul actual este ilegal, dar este de multă vreme profund ilegitim, iar decizia demisiei priveşte separarea definitivă a apelor în politica românească în faţa opiniei publice româneşti.

"Nu suntem toţi al fel, nu suntem noi, aici, împreună cu Emil Boc, cu Traian Băsescu, cu Elena Udrea şi cu toţi ceilalţi acoliţi ai lor şi românii în altă parte, în stradă, în frig, în protest", a spus Antonescu.

El a spus că luni seară i s-au prezentat mai multe demisii sau mai multe intenţii ale parlamentarilor liberali în acest sens.

Liderul PNL a admis că există păreri şi într-un sens şi în altul .

"La urmă, noi am decis, cel puţin în acest moment, că dorim să facem aşa cum am spus şi asta va fi o decizie consensuală şi urmată de toată lumea, în ce ne priveşte", a spus Antonescu.

Anterior, surse liberale declaraseră pentru MEDIAFAX, că mai mulţi parlamentari liberali i-au transmis preşedintelui PNL, Crin Antonescu, disponibilitatea de a demisiona din Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO