Politică

Băsescu: În 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept

Băsescu: În 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept

Autor: Marius Fratila

04.09.2012, 11:33 2119

"Din păcate, în luna iulie, în perioada 3-6 iulie, o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept (...) prin revocări, prin emiteri de OUG care au blocat funcţionarea instituţiilor", a declarat Băsescu, făcând referire la destituirea Avocatului Poporului, "singurul care putea ataca ordonanţele de urgenţă", emiterea OUG prin care Curţii Constituţionale i se lua atributul de a superviza pentru constituţionalitatea hotărârilor parlamentare, dar şi la destituirea "primilor trei oameni din stat ca funcţii".

El a precizat că au mai fost şi alte elemente care au arătat abuzul de putere a unei majorităţi nerezultată din alegeri, precum "ocuparea radioului şi a televiuzinii române".

Băsescu a mai spus că acest buz de putere exercitat de "o majoritate parlamentară nerezultată din alegeri" a făcut ca "reacţia aliaţilor" României să fie "extrem de puternică".

"Asta a făcut ca reacţia aliaţilor noştri să fie extrem de puternică, pentru că de fapt majoritatea parlamentară nerezultată din alegeri a încălcat în mod grav criteriile de la Copenhaga, în mod deosebit cele politice", a mai afirmat Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO