Politică

Băsescu: în loc "să pună osul la treabă", politicienii îşi aruncă responsabilitatea privind fondurile europene

Autor: Marius Fratila

04.09.2012, 12:08 361

"Cred că avem un proiect naţional deja. Eu am susţinut mereu proiectul integrării în UE, dar România este acum în pericolul de a pierde bani din cele 35 de miliarde de euro alocaţi şi mă uit cu compătimire la faptul că politicienii din opoziţie şi de la putere îşi aruncă unii altora, deşi încă nu s-a produs momentul dezangajării, dar decât să pui osul la treabă, e mai uşor să te cerţi la TV", le-a spus Traian Băsescu diplomaţilor români.

"Ambasadorii din statele UE să transmită mesajul că România are nevoie de sprijin şi că proiectul său naţional în acest moment este absorbţia integrală a sumelor alocate. Nu avem interes mai mare, dincolo de ieşirea din izolare, decât punerea la punct a strategiei de absorbţie a fondurilor de la UE", a adăugat preşedintele.

Şeful statului a insistat că absorbţia fondurilor europene trebuie să fie "o prioritate naţională".

El a spus că România nu trebuie să se resemneze în faţa problemelor pe care le are, ci trebuie să-şi ia, "la ea acasă", măsurile necesare ca în termenul stabilit să reuşească să absoarbă sumele alocate de UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO