Politică

Bugetul ar putea face o noua victima

20.10.2005, 20:48 12

Ministrul apararii, Teodor Atanasiu, a lasat ieri sa se inteleaga ca seful Statului Major General, Eugen Badalan, ar putea fi schimbat din functie pentru afirmatiile sale, potrivit carora ministerul are un buget insuficient.

In opinia ministrului, astfel de afirmatii reprezinta exprimarea publica a unui alt punct de vedere decat cel al conducerii politice a ministerului.

Seful Statului Major General poate fi schimbat de seful statului, la propunerea ministrului de resort.

Atanasiu a fost audiat ieri la Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, unde a spus ca ministerul de resort isi va indeplini obligatiile asumate pentru anul 2006 in conditiile bugetului prevazut, contrazicand astfel declaratiile facute saptamana trecuta, in fata aceleiasi comisii, de catre seful Statului Major General.

"Punctul de vedere al Ministerului Apararii Nationale este cel pe care il exprim eu si nu cel pe care l-a exprimat seful Statului Major General", a declarat Atanasiu, adaugand ca bugetul pentru anul 2006 este mai mare decat bugetul pentru anul 2005 cu 400 de milioane de dolari.

"Cu siguranta, in 2006 vom face mult mai multe lucruri decat in 2005 avand 400 de milioane de dolari in plus", a mentionat Atanasiu. "Nu imi explic declaratiile generalului Badalan. Cred ca si-a uitat rolul, dansul nu trebuie sa ia decizii politice, trebuie sa aplice decizia politica luata de oamenii politici si sa o aplice in cadrul armatei Romaniei", a mentionat ministrul.

Teodor Atanasiu a precizat ca schimbarea din functie a sefului Statului Major General este o atributie a presedintelui Romaniei.

"De schimbat il schimba presedintele tarii, eu doar pot sa propun. Si o sa ma gandesc daca o sa propun sau nu", a mentionat Atanasiu, adaugand ca nu se va gandi mult in acest sens.

Seful Marelui Stat Major, Eugen Badalan, declara, saptamana trecuta, ca Romania nu-si poate indeplini obiectivele asumate de membru al NATO, sumele alocate MApN prin proiectul de buget pentru 2006 fiind insuficiente onorarii acestor obiective.

"Proiectul de buget pentru 2006 este mai mic cu aproximativ 13% decat necesarul pentru ca obiectivele pe care Romania si le-a asumat sa fie onorate", preciza Badalan. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO