Politică

Comisarul european pentru Politici Regionale Corina Creţu: Raportul CE trebuie luat ca o încurajare, pentru a continua consolidarea statului de drept

Comisarul european pentru Politici Regionale Corina...

Autor: Departamentul Politic

28.01.2015, 14:41 91

"România trebuie să ia acest raport ca pe o încurajare de a continua pe drumul consolidării statului de drept. În acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol
foarte important în creşterea capacităţii instituţionale de luptă împotriva corupţiei", afirmă Corina Creţu într-un comunicat remis, miercuri, Agenţiei MEDIAFAX, la puţin timp după ce Comisia Europeană a făcut public Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

De asemenea, Corina Creţu a salutat aprecierea prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans, conform căreia România se află pe drumul cel bun.

"Faptul că încrederea românilor în justiţie a crescut este o dovadă că acest mecanism îşi atinge obiectivele pentru care a fost creat", afirmă comisarul european pentru Politici Regionale.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul MCV privind România, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, precizând că Bucureştiul se află pe drumul cel bun.

Raportul consemnează progresele înregistrate de România, precizând că trebuie menţinut consensul în ceea ce priveşte reformele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO