Politică

Crin Antonescu cere excluderea lui Meleşcanu din PNL

Crin Antonescu cere excluderea lui Meleşcanu din PNL

Autor: Mediafax

27.02.2012, 18:21 320

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nominalizarea la şefia SIE este "o afacere" între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că, la prima şedinţă a CNEx, va cere excluderea din partid a senatorului.

Antonescu a spus că Teodor Meleşcanu nu a informat, "nemaipunând problema să ceară un accept politic", nici Biroul Politic al PNL, nici pe el, ca preşedinte al partidului, nici grupul din Senat, în legătură cu propunerea de a a fi director al SIE.

"Am primit din partea lui azi un fel de cerere prin care ne anunţa că se autosuspendă, ceea ce nu e cazul", a adăugat Antonescu, precizând că la prima reuniune a CNEx va cere excluderea lui Teodor Meleşcanu din partid.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisiile parlamentare, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.
Teodor Meleşcanu, senator PNL, a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, luni, după şedinţa BPC al partidului, că nu crede că senatorul liberal Teodor Meleşcanu ar putea fi numit şef la SIE, el spunând că nu are nicio informaţie în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO