Politică

CRP ii cere dovezi lui Amarie

23.04.2003, 00:00 13

Clubul Roman de Presa ii cere procurorului general al Parchetului National  Anticoruptie, Ioan Amarie, sa-si sustina cu dovezi acuzatiile privind coruptia din presa, lansate luni de seful PNA.
"Mai cu seama de la un magistrat, se asteapta ca afirmatiile acuzatoare sa fie sustinute cu fapte, date, cifre si in primul rand cu nume. Altfel, dl Amarie, omul Justitiei, comite o injustitie fata de ziaristii cinstiti, care isi fac corect meseria si care sunt loviti in demnitatea de breasla prin afirmatiile imprecise ale domnului procuror general", precizeaza CRP, intr-un comunicat dat luni seara publicitatii. CRP arata ca nici un ziarist de buna credinta  nu poate afirma ca nu exista coruptie in presa. Cand insa un magistrat de importanta procurorului general Ioan Amarie, seful Parchetului General Anticoruptie, vorbeste despre articole cumparate, despre articole comandate, despre jurnalisti corupti, cuvintele domniei sale au o incarcatura deosebita, considera CRP. Procurorul general a declarat luni, la conferinta "Mass-media si justitia" ca si in mass-media exista oameni care "comit asemenea fapte(n.n. de coruptie) chiar daca nu au fost deduse judecatii". "Nu trebuie prea multe explicatii. Exista articole in presa comandate, cumparate. (...) Sunt atacati pe nedrept procurori care sunt implicati in lupta impotriva coruptiei", a mai spus Amarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO