Politică

Elena Stanculescu, victima urii si a incrancenarii

23.12.2003, 00:00 571



"Este o victima. A trait un cosmar in toata aceasta perioada. Nu stiu de unde este atata incrancenare, atata ura", a afirmat ieri presedintele Ion Iliescu, conform Mediafax, referindu-se la sinuciderea sotiei generalului Victor Athanasie Stanculescu.



Potrivit sefului statului, dupa 14 ani de la Revolutia din decembrie 1989 romanii nu reusesc inca sa se adune si sa realizeze "un cadru de reconciliere omeneasca". "E altceva sa stam sa judecam, sa analizam, istoricii sa vada si sa descifreze lucrurile si, sigur, cei care se fac vinovati de crime sa nu fie iertati", considera Ion Iliescu. In ceea ce-l priveste pe generalul Stanculescu, seful statului considera ca "are meritele lui" si este "exponentul armatei romane" careia i se datoreaza istoria Revolutiei romane, ca si populatiei. El a adaugat ca fara sprijinul armatei situatia Romaniei ar fi fost incomparabil mai grea si ca se putea ajunge chiar la o tragedie similara Iugoslaviei.



"Armata are meritul ei si inclusiv cei care si-au asumat raspunderi din partea armatei, inclusiv generalul Stanculescu. Eu ii inteleg pe timisoreni care isi plang mortii, dar nu pot fi de acord cu cei care isi mentin aceasta durere cu elemente de ura si de incrancenare. Nu ne trebuie asa ceva si iata sotia lui Stanculescu a cazut victima acestei stari in care a trait atatia ani", a declarat presedintele Iliescu.



Tot ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a spus ca personal el crede ca presiunile asupra familiei Stanculescu au determinat-o pe Elena Stanculescu sa faca acest gest disperat. "Prea ades, cu totii, facem din probleme personale sau neadevarate capete de acuzare si le aducem in fata opiniei publice. Dupa parerea mea, revolutiile nu se judeca la tribunal ci de catre istorie", a spus Duvaz.



Sotia generalului Victor Athanasie Stanculescu, Elena Stanculescu (67 de ani), s-a sinucis, duminica, aruncandu-se de la etajul doi al imobilului in care locuia. Sotia generalului sustine intr-unul din biletele lasate inainte de sinucidere ca, daca n-ar fi fost barbatul ei, multi dintre cei de la putere nu ar fi acolo unde au ajuns. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO