Politică

Evaluaţi averea imobiliară a statului şi puneţi-o la lucru

Evaluaţi averea imobiliară a statului şi puneţi-o la lucru
31.07.2012, 00:02 100

Statul, atât prin RA-APPS, cât şi prin Agenţia Domeniilor Statului, Ministerul Apărării, primării sau alte instituţii, stă pe terenuri de miliarde de euro pentru care nu are o strategie clară în vederea unei utilizări cât mai eficiente.

Concesiuni, parcări, autostrăzi sau parteneriate public-private pentru diverse proiecte pot da acestor active o utilizare mult mai eficientă.

Doar Ministerul Apărării Naţionale are în portofoliu circa 100 de cazărmi nefolosite situate pe aproape 1.600 de hectare de teren ce ar putea face obiectul valorificării în următoarea perioadă, afirmă reprezentanţii MApN, după ce în ultimii doi ani din portofoliul armatei au fost transferate către autorităţile locale 38 de cazărmi cu o suprafaţă de 539 de hectare, o parte dintre acestea fiind folosite pentru realizarea unor locuinţe sociale.

Terenul nefolosit, fie că este vorba de agricultură, infrastructură sau proiecte imobiliare, are practic doar o valoare de inventar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO