Politică

FMI aşteaptă un semnal clar din partea Guvernului pentru a începe discuţiile privind un nou acord

04.07.2010, 12:44 19

Discuţiile dintre FMI şi România privind un nou acord ar puteaîncepe în următoarele luni, imediat ce Guvernul va da un semnalclar în acest sens, iar în cazul în care se va ajunge la oînţelegere aranjamentul va fi unul de tip precautionary saustand-by, potrivit reprezentantului FMI Jeffrey Franks, citat deMediafax.

"Toate discuţiile legate de tipul de acord pe care ar putea să-lîncheie autorităţile române cu FMI şi durata unui eventual nouacord ar putea avea loc în următoarele luni, odată ce Guvernul neva da un semnal clar că vrea să înceapă aceste discuţii", adeclarat Franks, şeful misiunii FMI în România.

Reprezentantul FMI a spus că în cazul unui nou acord "în modcert" va exista un alt set de reforme structurale pe care Româniava trebuie să le îndeplinească, iar acestea vizează domenii precuminfrastructura, companiile de stat sau piaţa muncii.

"Dacă autorităţile române aleg să încheie un nou acord, vaexista un nou set de măsuri de reformă structurală, care vor fiimplementate ca parte a acelui program, dar nu vor fi incluse acestprogram pentru că în actualul acord agenda este deja plină", a spusFranks. Despre ce a declarat oficialul FMIcitiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO