Politică

Geoana: Este obligatorie trecerea prin Parlament a masurilor Guvernului

09.05.2010, 09:51 17

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica,inaintea intalnirii conducerii Senatului cu delegatia FMI, catrecerea masurilor Guvernului prin Parlament este obligatorie,avand in vedere ca acestea sunt o schimbare a bugetului de stat insensul "alterarii" sistemului de salarizare, informeaza Mediafax.

"In mod evident aceste masuri, pe care le consider gresite - nuvorbesc de nevoia de reducere de cheltuieli in sectorul bugetar -ci vorbesc de modul in care acest lucru a fost facut, va trebui satreaca prin Parlament. Nu exista alta modalitate, pentru ca estevorba de o schimbare a bugetului de stat, este vorba de alterareasistemului de salarizare si de pensii din Romania", a precizatGeoana.

El a aratat ca, in consecinta, este asteptata si modalitatealegala prin care Guvernul ar intentiona sa implementeze masurilerespective.

"Deci trecerea prin Parlament este obligatorie. Acolo fiecare vatrebui sa voteze dupa constiinta proprie", a spus Geoana.

Mai multe despre ce a declarat Mircea Geoana inainte intalnirii Senatului cudelegatia FMI cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO