Politică

Geoana: PRM este cunoscut pentru reactiile cel putin excesive

21.10.2004, 00:00 17

PRM este cunoscut pentru pozitiile si declaratiile sale "cel putin excesive" si ramane de vazut daca populatia va avea "aceeasi apetenta" pentru acest partid, "dupa patru ani de guvernare buna", a declarat  Mircea Geoana, candidatul PSD-PUR pentru functia de premier.
Geoana a raspuns, astfel, unei intrebari a presei cu privire la relatiile PSD-PUR cu PRM si pozitia oficiala a Statelor Unite in cazul acestui partid.
El a declarat ca reactia Ambasadei SUA de zilele trecute legata de PRM se bazeaza pe legislatia americana, prin care sunt interzise contactele si sprijinul pentru partidele considerate extremiste. "Din punctul nostru de vedere, PRM e un partid parlamentar, cunoscut pentru pozitiile si declaratiile cel putin excesive", a spus Geoana. "Este foarte aproape termenul de alegeri, vom vedea daca populatia va avea aceeasi apetenta pentru acest partid, dupa patru ani de guvernare buna", a adaugat el.
Ambasada SUA a decis, saptamana trecuta, ruperea relatiilor cu BNS, dupa ce organizatia sindicala a semnat un acord cu PRM. "Pozitia consecventa a ambasadelor Statelor Unite a fost sa se opuna fortelor politice extremiste care promoveaza separarea etnica si ar putea pune in pericol democratia din Romania", a anuntat Ambasada americana.
De asemenea, ambasada americana la Bucuresti a atras atentia si CNSLR Fratia ca risca aceeasi atitudine din partea reprezentantei diplomatice in cazul in care va continua procesul de fuziune cu cartelul BNS. Informatiile au fost confirmate de catre liderii sindicali care reprezinta cele doua confederatii. O replica la aceasta solicitare poate fi interpretata si suspendarea negocierilor unei fuziuni intre cele doua centrale sindicale, care fusese programata inaintea acestor alegeri. Cei de la BNS, la nivelul liderilor, sustin ca PRM nu este un partid extremist, iar liderii formatiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor au considerat interventia ambasadei americane ca fiind un amestec al unui stat strain in treburile interne ale Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO