Politică

Liberalii si-au facut curaj sa reactioneze la atacurile PD

23.06.2005, 19:45 9

Lipsa de reactie a premierului Calin Popescu-Tariceanu fata de declaratiile razboinice ale liderului PD, Emil Boc, a fost sanctionata de liberali, marti-seara, in sedinta Comitetului Executiv al PNL. Mai multi lideri ai partidului i-au reprosat lui Calin Popescu-Tariceanu ca nu are o atitudine transanta fata de partenerii de Alianta si ca trateaza cu superficialitate subiectul SRR-SRTV.

Conducerea PNL a decis ca vicepresedintii liberali si purtatorul de cuvånt al formatiunii sa raspunda, de-acum inainte, democratilor, ori de cåte ori partenerii de guvernare vor critica PNL.

Emil Boc a provocat tensiuni in råndul coalitiei de guvernamånt in ultima luna de zile, pledånd insistent pentru alegeri anticipate, care nu sunt dorite de premierul Calin Popescu-Tariceanu si nici de UDMR si PC, si anuntånd ca isi doreste ca partidul sau sa candideze de unul singur la alegerile urmatoare, anticipate sau neanticipate.

Potivit unor surse din partid, citate de Mediafax, liberalii s-au declarat nemultumiti de faptul ca in ultima vreme tot mai multi lideri PD ataca PNL, iar vicepresedintele Puiu Hasotti le-a propus colegilor sa le raspunda democratilor cu aceeasi moneda. Senatorul Norica Nicolai i-ar fi reprosat, ulterior, lui Tariceanu, ca nu a facut mai mult pentru a face partidul vizibil. a??PNL nu prea mai face politica de cånd se afla la guvernarea??, a mai spus senatorul, conform acelorasi surse.

Membrii CEx au convenit, in cadrul intrunirii, sa desemneze trei membri supleanti in Consiliul National de Conducere (CNC) al Aliantei, acestia urmånd sa-i inlocuiasca pe ministrii care nu vor putea veni la reuniunile cu democratii. Ludovic Orban, Gheorghe Stefan si Adrian Iorgulescu ii vor inlocui de acum inainte pe ministrii Mona Musca, Gheorghe Flutur si Mihai Voicu.

In timpul sedintei si presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, i-a reprosat lui Tariceanu ca nu a tinut cont de parerea parlamentarilor in desemnarea reprezentantilor PNL in consiliile de administratie ale celor doua institutii si ca nu a sprijinit-o in activitatea Comisiei de ancheta asupra activitatii SRR-SRTV. Tariceanu i-a replicat insa ca s-a ambitionat prea mult, in comisia de ancheta, mai presus de interesele politice. Disputa dintre cei Tariceanu si Turcan nu a avut finalitate, intrucåt premierul a plecat in timpul sedintei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO