Politică

Niciun candidat in pole-position la sectorul 4 al Bucurestiului

Niciun candidat in pole-position la sectorul 4 al Bucurestiului

Click pentru imaginea marita

27.05.2008, 20:24 50

Este sectorul care nu are un candidat care sa iasa in evidenta, actualul primar in functie, Adrian Inimaroiu, fiind cotat cu sanse slabe sa-si continue mandatul dupa ce a pierdut sprijinul Partidului National Liberal. Inimaroiu (43 de ani) a castigat sectorul 4 in 2004, pe listele Aliantei D.A. PNL - PD, din partea liberalilor, fara sa fie un lider al partidului. Este de profesie stomatolog si a urmat studii de specializare in management si marketing. A avut un mandat considerat neconvingator la Primaria sectorului 4 si a pierdut nominalizarea pentru un nou mandat, dupa ce organizatia municipala condusa de Ludovic Orban l-a preferat pe Andrei Petrescu. Inimaroiu candideaza acum din partea Partidului Verde.
Unul dintre candidatii considerati sa aiba sanse la Primaria de sector este Cristian Popescu - Piedone (45 de ani), care candideaza din partea Partidului Conservator, dupa ce si-a castigat notorietatea ca director PSD la Inspectia Generala din sectorul 6.
La inceputul acestui an, in presa au aparut informatii ca in timpul mandatului fostului primar al sectorului 4 Vasile Mihalache (PSD) a obtinut o locuinta de la stat, desi nu indeplinea conditiile legale, apoi a vandut-o. Popescu Piedone sustine ca a primit locuinta in mod legal.
Din 2008, el este presedinte interimar al organizatiei Bucuresti a Partidului Conservator. Candidatul conservatorilor este de profesie economist. In prezent este consilier local la primaria sectorului 6.
PSD merge pe mana fostului primar din perioada 2000-2004, Vasile Mihalache, care a pierdut in fata lui Inimaroiu cursa pentru un nou mandat. Vasile Mihalache este pictor, fiind cunoscut in mediul artistic cu numele de Iulian Mihalache. Dupa anii '90, a intrat in administratia publica locala, iar mandatul sau la Primaria de sector a fost controversat, fiind acuzat ca a trecut un teren de 30.000 de metri patrati din domeniul public din Parcul Tineretului in proprietate privata.
Partidul Democrat Liberal il sustine pe Radu Silaghi (44 de ani) la Primaria sectorului 4. Silaghi este in prezent viceprimar la sectorul 4, iar in timpul mandatului a avut o relatie conflictuala cu primarul Inimaroiu.
Are o relatie apropiata cu vicepresedintele PD-L Romeo Raicu, care este presedintele organizatiei de sector, fiind amandoi fosti participanti la revolutia din 1989. Este de profesie economist si a urmat mai multe cursuri de specializare in Aparare in Romania si SUA.
A fost director adjunct la cabinetul lui Petre Roman, in timpul mandatului acestuia de premier.
Alti 12 candidati si-au inscris candidaturile pentru functia de primar a sectorului 4. A intrat in cursa Andrei Petrescu, din partea Partidului National Liberal.
El lucreaza ca manager al afacerii fratilor Negoita, care cuprinde hotelurile Confort Otopeni, Confort Traian, RiN Otopeni, RiN Grand Hotel Vitan si Water Park.
Mai candideaza deputatul Partidului Romania Mare Florina Jipa, Florin Mateescu din partea Partidului Ecologist Roman, Dorin Mihalache din partea Partidului Socialist Roman.
Partidul National Taranesc Crestin Democrat l-a propus pe Radu Ioan Negrescu, partidul Initiativa Nationala pe Daniel Mihai Bogza, Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat pe Ioan Gaf-Deac.
Mai candideaza Florin Huidu de la Uniunea Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale, Marian Surlica de la Partidul Alianta Socialista, Lacramioara Dobrescu de la Partidul Alianta Socialista, Victoria Vargolici, ca independent, si Ilie D. Daniel de la Partidul Popular si al Protectiei Sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO