Politică

O treime dintre parlamentarii PSD nu mai vor sa candideze

10.08.2004, 00:00 12

Aproximativ o treime dintre actualii senatori si deputati ai PSD nu vor sa mai candideze pentru inca un mandat la alegerile parlamentare din toamna, a spus ieri Dan Nica, directorul de campanie electorala al partidului de guvernamant. Nica a declarat ca a cules aceste informatii "din stanga si din dreapta", dupa ce a discutat cu mai multi colegi de partid. Directorul de campanie electorala al PSD a avut ieri o intalnire cu "omologii" lui in plan local si cu responsabilii cu alegerile preliminare ce vor fi organizate in partid pe 5 septembrie pentru desemnarea candidatilor pentru Parlament. Alegerile se vor face electronic iar unul dintre scopurile intalnirii de ieri a fost acela de a constata in ce masura vor face fata votului electronic membrii PSD nefamiliarizati cu computerul. Potrivit lui Dan Nica, au fost testate cinci persoane care "nu mai vazusera calculator" si "nu au avut probleme cu utilizarea lor". Pentru alegerile preliminare din PSD si-au anuntat ieri intentia de a candida negociatorul-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas, deputatul Alexandru Lapusan si fiul sau Remus Lapusan, senatorul de Cluj, Grigore Zanc. Anterior, isi anuntase intentia de a candida si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.
Aproximativ 10% dintre locurile eligibile pentru Parlament vor fi pastate, potrivit lui Dan Nica, pentru diaspora si eventuale aliante politice. PSD negociaza acum cu PUR o eventuala alianta preelectorala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri