Politică

Pact de neagresiune intre PNL si PD

27.04.2004, 00:00 18



Conducerea Aliantei PNL-PD a dat ieri un nou semnal filialelor din teritoriu de a se abtine de la orice fel de atacuri impotriva partenerilor de Alianta desi la alegerile locale cele doua partide vor candida pe liste separate. Simbolic, sefii de camapanie electorala ai celor doua formatiuni, Gheorghe Flutur (PNL) si Cozmin Gusa (PD), au facut schimb de dosare cu coordonatele candidatilor locali. Ideea este ca in orice moment seful campaniei electorale al unui partid sa poata discuta cu candidatii partidului partener in Alianta, pentru a interveni in cazul aparitiei unor tensiuni. Gheorghe Flutur a explicat ca vor fi intensificate si discutiile din teritoriu dintre cele doua formatiuni pentru a fi preintampinate eventualele tensiuni. El a amintit ca in protocolul Aliantei exista un pact de neagresiune intre PNL si PD in timpul alegerilor locale si faptul ca cele doua partide se vor sustine reciproc in turul al doilea al alegerilor locale.



La alegerile locale, PNL si PD vor candida separat, decizie considerata neproductiva de analistii politici. Alianta va avea candidat comun doar in doua localitati: la Bucuresti, unde va candida Traian Basescu, si la Cluj, pe Emil Boc.



Sunt insa si situatii discutabile. De pilda la Iasi, PD a lansat candidatura lui Dan Carlan la Primarie, el fiind un fost membru al PNL. Situatiile de acest gen nu concorda cu protocolul incheiat de cele doua formatiuni, ce prevede ca unul dintre partide nu va primi un membru al celuilalt partid.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO