Politică

Petre Roman, la a treia incercare pentru Cotroceni

13.10.2004, 00:00 10

Petre Roman, liderul Fortei Democrate, un partid pe care fostul lider al PD l-a infiintat in urma cu cateva luni, a anuntat ca va candida din nou la presedintia tarii.
Roman a mai candidat si in 1996, cand a obtinut locul al treilea in competitie, cu aproape 20% din procentele primului tur, si in 2000, cand a avut un scor de sub 3%.
Revenit in viata politica, dupa o perioada pe care a petrecut-o intr-un con de umbra, Roman a spus ca vrea sa faca o nota distincta fata de ceilalti candidati, pe care ii considera prea aplecati spre prosperitatea personala. El a precizat ca nu candideaza impotriva lui Nastase sau a lui Basescu. Formatiunea pe care a infiintat-o este de centru-stanga, asadar este perceputa de catre votanti pe acelasi culoar pe care se afla PSD. De asemenea, trecutul sau, de lider vreme de mai bine de zece ani al PD, il poate asocia si cu Alianta D.A., in numele careia candideaza Traian Basescu. Roman a mai spus si ca el corespunde unei perspective din care este perceput Ion Iliescu - aceea ca face politica fara a avea afaceri si ca nu are in comun sistemul fraudulos de imbogatire din bani publici.
Roman a mai precizat ca l-a determinat intrarea in cursa prezidentiala situatia din Romania. "Asa nu se mai poate", a spus ieri fostul lider al PD, reluand astfel sloganul sub care a candidat si in 1996..
De asemenea, Roman a mai vorbit si despre deschiderea unor conturi in care asteapta contributii pentru campania electorala. In urma cu doua saptamani afirma ca nu stie daca va candida la Cotroceni pentru ca nu dispune de banii necesari.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri