Politică

Plenul Senatului, suspendat după apelul nominal, USL spune că a cerut o nouă şedinţă la 17.00

Autor: Valentina Postelnicu

03.07.2012, 17:20 109

Şedinţa plenului Senatului, convocată la ora 16.00, a fost suspendată, marţi, după apelul nominal, USL anunţând că s-a aprobat în Biroul Permanent o nouă şedinţă, la ora 17.00, publicată în Monitorul Oficial, Vasile Blaga anunţând că nu recunoaşte această convocare.

Senatorul Ilie Sârbu a cerut, marţi, suspendarea plenului convocat pentru ora 16.00, arătând că, din cauza prelungirii şedinţei plenului reunit, pentru revocarea Avocatului Poporului, nu mai este cazul să se deschidă lucrările acestei şedinţe.

Ilie Sârbu a anunţat că la ora 16.50 este convocată o nouă şedinţă a Biroului Permanent al Senatului.

"După aceea, urmează şedinţa, a fost anunţată deja şi publicată în Monitorul Oficial, cea de la ora 17.00", a mai spus Sârbu.

"Nu ştiu ce şedinţă aţi convocat dumneavoastră la ora 17.00, pentru că nu am primit niciun material. Nu ştiu ce aţi convocat", a declarat preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

Blaga a anunţat că va supune votului plenului cererea de suspendare a şedinţei de plen, astfel că se încheie şi sesiunea extraordinară a Senatului.

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti i-a replicat lui Blaga că sesiunea extraordinară nu s-a încheiat pentru că o nouă şedinţă de plen a fost convocată, cu majoritatea membrilor BP.

Alexandru Pereş (PDL) a anunţat în plen că senatorii Petru Filip şi Gheorghe David, care au demisionat din PDL, nu mai beneficiază de sprijinul politic al partidului din care au făcut parte şi, pe cale de consecinţă, aceştia şi-au pierdut funcţiile din Biroul Permanent, de vicepreşedinte, respectiv secretar al Senatului.

Pereş a spus că cererea USL de convocare a şedinţei de la ora 17.00, semnată şi de cei doi parlamentari demisionari din PDL, nu are valoare juridică şi deci nu poate fi luată în dezbatere, fiind un document "ilegal".

"Convocarea plenului la ora 17.00 nu mai este validă", a spus Pereş.

Biroul Permanent al Senatului a stabilit, luni, o şedinţă de plen, în sesiune extrardinară, de la ora 16.00, pentru a discuta proiectele de lege restante, precum şi legea privind votul uninominal, care a fost declarată neconstituţională, dacă până atunci va sosi motivarea CC.

Marţi, Biroul Permanent al Senatului a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a acestei Camere la ora 17.00, pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi alegerea unei noi persoane. Biroul Permanent s-a întrunit în absenţa preşedintelui Senatului, Vasile Blaga. Au fost prezenţi la şedinţă 7 din cei 11 membri ai Biroului şi, potrivit lui Ioan Chelaru (PSD), aceştia au votat în unanimitate convocarea sesiunii extraordinare. Au fost prezenţi doar reprezentanţi ai USL şi liderul de grup de la UDMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO