Politică

Pogonaru, AOAR: Unele schimbări în administraţie trebuie făcute. Important să nu înlocuieşti un incompetent cu alt incompetent

 Pogonaru, AOAR: Unele schimbări în administraţie trebuie făcute. Important să nu înlocuieşti un incompetent cu alt incompetent

Autor: Iulian Anghel

29.06.2012, 14:41 311

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), admite - analizând perioada de două luni de când Guvernul Ponta a ajuns la Palatul Victoria - că primele luni ale unui guvern sunt "dedicate" mai degrabă mutărilor pe funcţii şi asta nu este o practică de acum.

Sigur, admite el, la un moment dat, este necesar să-ţi pui pe poziţii oameni apropiaţi, dar nu toate schimbările trebuie făcute oricum.

"Nu mi-a făcut impresia că acest Guvern a făcut mai mult sau mai puţin decât au făcut alte guverne. La noi primele două luni sunt un proces «cvasinormal» de înlocuire a oamenilor din funcţii. Important este să nu înlocuieşti un om incompetent cu un alt om incompetent."

Pe de altă parte, el spune că reprezentanţii actualului Guvern a avut discuţii cu AOAR, de pildă pentru atragerea de fonduri UE, iar Executivul a promis că deciziile majore în economie vor fi luate de la 1 ianuarie viitor.

"Au promis că o revizuire a CAS este bătută în cuie începând de anul viitor, ceea ce va fi un lucru bun. Aşteptăm să se ţină de cuvânt."

Pogonaru a făcut parte din grupul "înţelepţilor" - oameni de afaceri şi antreprenori - care a funcţionat pentru o scurtă perioadă în jurul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu. Însă viaţa acestui grup a fost pe atât de scurtă pe cât cea a fostului guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO