Politică externă

32 de studenti au murit la Moscova intr-un incendiu

25.11.2003, 00:00 10



Treizeci si doi de studenti straini si-au pierdut viata in incendiul declansat in noaptea de duminica spre luni in campusul Universitatii Prietenia dintre Popoare (RUDN) din Moscova a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Capitala Rusiei, transmite site-ul RIA Novosti. "Cadavrele a 28 de persoane au fost descoperite in interiorul cladirii, iar altele trei in exteriorul acesteia. O persoana a decedat in ambulanta", a precizat Mazurin. In campus se aflau 521 de persoane, dintre care 272 erau in cladirea in momentul izbucnirii incendiului, provocat, potrivit primelor indicii, din cauza unui scurt-circuit la reteaua electrica. Responsabilul a precizat ca 139 de studenti au primit asistenta medicala.



Numeroase persoane s-au asfixiat cu monoxid de carbon, iar altele au sarit pe ferestrele imobilului de cinci etaje, fracturandu-si picioarele sau mainile, ori lovindu-se la cap sau la coloana vertebrala.



Printre victime se numara studenti din China, Bangladesh, Vietnam, sau din tari africane. Universitatea Prietenia dintre Popoare din Moscova a fost infiintata in perioada sovietica cu scopul de a forma studenti din intreaga lume, care sa transmita influenta sovietica si comunista in tarile lor de origine. Acum, Universitatea mai este frecventata doar de studenti care provin din tarile in curs de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels