Politică externă

O banda de romani si albanezi a esuat in rapirea Victoriei Beckham

04.11.2002, 00:00 53

Cuplul cel mai celebru din Regatul Unite, David si Victoria "Posh" Beckham, a devenit constient de periculozitatea propriei popularitatii, dupa ce presa de, ieri, a anuntat dejucarea unei noi tentative de a o rapi pe fosta membra a trupei Spice Girls,  de catre un grup de romani si albanezi.
Cele noua persoane - sapte barbati si doua femei - au fost interogate de politie, ieri, dupa ce au fost arestate in cursul ultimelor doua zile, la Londra si in imprejurimi. Acestea sunt banuite de trafic cu antichitati, dar mai ales de complot in vederea rapirii sotiei fotbalistului, pentru o rascumparare de cinci milioane de lire sterline (7,85 de milioane de euro).
Arestarile celor noua persoane au fost posibile gratie unei "surse" a saptamanalului "News of the World", care a reusit sa se infiltreze in banda de infractori, formata din persoane de origine romana si albaneza.
Directorul publicatiei "News of the World", Stuart Kuttner, a declarat pentru Sky News ca a fost prevenit, in urma cu sase saptamani, ca o banda de criminali romani si albanezi, sau oameni de acest gen, planuiesc rapirea Victoriei Beckham pentru a cere o rascumparare de 5 milioane de lire sterline (7,82 milioane de dolari)".
 "Trei dintre reporterii nostri s-au infiltrat in banda, printre acesti indivizi deosebit de periculosi, inarmati si, posibil,  foarte violenti", a precizat Stuart Kuttner. El a adaugat ca unul dintre reporteri a fost racolat pentru a conduce automobilul la bordul caruia ar fi fost rapita fosta Spice Girls. Potrivit aceleiasi surse, trei dintre rapitori se numesc Luli Azem Krifsha, Jo Rivas si Jay Sorin. De asemenea, sursa citata mai aminteste de un "Adrian" si un "Ali". 
Politia si-a exprimat imediat "recunoasterea" fata de saptamanal, celebru pentru "anchetele" sale de tip politist si in cursul carora face uz de metode controversate.
Conform "News of the World", rapirea fostei Spice Girl, supranumita "Posh", nu era un proiect vag, ci o amenintare iminenta. Raufacatorii au stabilit un plan precis: Victoria ar fi fost anesteziata cu un un gaz, in fata locuintei sale din Hertfordshire (la nord de Londra), la fel ca fii sai, Brooklyn, in varsta de trei ani, si Romeo, de doua luni.
Ulterior urma sa fie transportata intr-o casa din Brixton (sudul Londrei), unde ar fi ramas pana ce rapitorii ar fi primit rascumpararea de cinci milioane de lire. Acestia intentionau chiar sa o ucida in cazul in care banii nu ar fi fost transmisi suficient de repede, potrivit saptamanalului.
Nici unul dintre cei noua suspecti nu a fost inca inculpat pentru conspirare in vederea unei tentative de rapire, fapt care ar da credibilitate informatiilor publicate de "News of the World".
Victoria Beckham, in varsta de 27 de ani, s-a declarat "socata" de stirea care a "strecurat teama in viata sa".
In noiembrie 1999, o unitate de elita a politiei a mai anihilat o tentativa de rapire a Victoriei si a fiului sau Brooklyn, in timp ce sotul sau juca un meci impotriva Scotiei, pe stadionul Wembley.
Cuplul, care a primit deja numeroase amenintari cu moartea, cheltuie, potrivit ziarelor de scandal, o avere pentru asigurarea securitatii: garzi de corp, inclusiv pentru micul Brooklyn, masina blindata, iar resedinta din Hertfordshire, botezata de presa "Beckingham Palace", a fost transformata in veritabila fortareata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO