Politică externă

Prezidentialele din Muntenegru au esuat

24.12.2002, 00:00 10

Alegerile prezidentiale din Muntenegru au esuat, nefiind atins nivelul minim de participare necesar validarii scrutinului, a anuntat Centrul pentru alegeri libere si democratice (CESID), care a evaluat scrutinul.
"Nivelul de participare a fost de 45,9% si candidatul favorit, Filip Vujanovici, a obtinut 83,9% din sufragiile exprimate", a declarat Marko Blagojevici, purtator de cuvant al CESID. Vujanovici este candidatul coalitiei la putere "Pentru un Muntenegru european", formata din Partidul democratic al socialistilor (DPS) si din Partidul Social-Democrat (SDP).
"Toata lumea a pierdut, dar DPS iese mai puternic din acest scrutin, in ciuda ratei scazute de participare", a declarat Predrag Sekulici, purtator de cuvant al formatiunii.
Daca rezultatele obtinute de CESID vor fi confirmate oficial, alegerile vor trebui repetate, probabil la 12 ianuarie, cu aceeasi 11 candidati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO