Politică

Ponta spune pentru Wall Street Journal cu ce diferă guvernul lui faţă de cabinetul anterior

Ponta spune pentru Wall Street Journal cu ce diferă guvernul lui faţă de cabinetul anterior

Autor: Ioana Nita

14.05.2012, 13:55 1196

Într-un interviu acordat prestigioasei publicaţii de business The Wall Street Journal, premierul Victor Ponta a asigurat că se va axa pe relansarea economiei şi că principala sa prioritatea este de atenua impactul deciziilor ilegale luate de guvernul anterior, restituind pentru început pensionarilor reţinute în mod abuziv. De asemenea, el a insistat că va îmbunătăţi mediul de afaceri din România astfel încât să atragă investitori străini pentru a crea noi locuri de muncă.

Întrebat care sunt diferenţele dintre politicile economice promovate de el şi cele ale fostului guvern, premierul a spus că sunt multe diferenţe, şi că el se va axa, în primul rând, pe relansarea economiei, acordând sprijin investitorilor privaţi pentru a crea locuri de muncă în România. Ponta a menţionat că din anul 2009, România a coborât aproape 30 de poziţii în clasamentul Băncii Mondiale, numit "Uşurinţa de a face afaceri". "Vrem să sprijinim economia şi mediul privat prin măsuri care să conducă la creştere economică şi la crearea unor noi locuri de muncă. Vrem să reducem taxele aplicate angajatorilor şi să îmbunătăţim relaţiile cu mediul de afaceri" a afirmat premierul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels