Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Alegerile din Moldova sunt cruciale. Parteneriatul pentru integrare europeană trebuie dezvoltat

Preşedintele Klaus Iohannis: Alegerile din Moldova sunt...

Autor: Mediafax

31.10.2016, 17:56 78

"Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului. Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost informat permanent de către Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada României la Chişinău. Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii şi transparenţei", spune luni preşedintele într-un mesaj publicat de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului subliniază că este nevoie de stabilitate şi responsabilitate din partea clasei politice şi că reformele în spirit european trebuie continuate în beneficiul cetăţenilor din R. Moldova.

"Subliniez, în acest context, importanţa asigurării în continuare a stabilităţii interne şi a responsabilităţii din partea întregii clase politice. Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre România şi Republica Moldova trebuie dezvoltat şi aprofundat, la fel ca şi procesul de reforme în spirit european, în vederea continuării integrării europene şi în beneficiul concret al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova", se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Candidatul prorus, Igor Dodon, a obţinut 49,67% din voturi în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, urmând să se confrunte cu Maia Sandu, un politician proeuropean, care a primit 37%, în al doilea tur de scrutin, conform rezultatelor anunţate după numărarea de 92,4% din sufragii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO