Politică

PRM, piedica in calea fuziunii BNS-CNSLR Fratia

13.10.2004, 00:00 14

Ieri, cand fusese programata anuntarea oficiala a fuziunii a doua dintre cle trei carteluri sindicale importante din Romania, au fost inghetate negocierile de unificare a BNS cu CNSLR Fratia".
Desi liderii celor dua carteluri au declarat ca problemele ar fi de natura tehnica, surse din interiorul negocierilor sustin ca ar fi vorba de motive politice. BNS are protocol de colaborare si acord de inludere a unor sindicalisti pe listele PRM, in timp ce liderii Fratia au acelasi tip de relatie cu PSD. Agentia Mediafax anunta ca la originea acestei suspendai a negocierilor s-ar afla o interventie in doua randuri a Ambasadei americane la Bucuresti, care ar fi avertizat ruperea oricaror relatii cu BNS din cauza protocolului cu PRM.
Primul mesaj a fost adresat, saptamana trecuta, conducerii BNS, instiintata cu privire la ruperea relatiilor dintre organizatie si reprezentanta diplomatica, in contextul acordului semnat cu PRM de sindicalisti si de partidul fondat de BNS. Drept motiv era invocat faptul ca nu intra in politica Statelor Unite sa pastreze relatii cu cei care incurajeaza extremismul. Presedintele BNS, Dumitru Costin, a confirmat existenta acestui mesaj. A doua interventie s-a consumat la cateva zile, de data aceasta destinatarul fiind CNSLR-Fratia, facand referire la acelasi acord semnat de sindicate cu partidul condus de Corneliu Vadim Tudor. Surse sindicale sustin ca reprezentanta diplomatica cerea confederatiei ca, in contextul fuziunii, sa isi precizeze de urgenta pozitia cu privire la alianta existenta intre BNS si PRM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO