Politică

Proiect: Angajaţii ar putea beneficia de o nouă zi liberă

Proiect: Angajaţii ar putea beneficia de o nouă zi liberă

Autor: Alexandru Nanu

14.01.2022, 09:31 28336

Prezenta propunere legislativă are ca scop stabilirea zilei de 24 decembrie ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform propunerii legislative.

Luni, 10 ianuarie 2022, a fost înregistrată la Senat propunerea legislativă nr. B12022 de către deputatul USR Ioan-Marian Lazăr.

“Pentru români, Ajunul Crăciunului implică printre alte obiceiuri şi tradiţii: împodobirea bradului de Crăciun; împărţirea cadourilor de către Moş Crăciun; pregătirea bucatelor pentru masa din prima zi de Crăciun; primirea colindătorilor care vestesc Naşterea Domnului nostru lisus Hristos”, aşa cum scrie în expunerea de motive a prezentei propuneri.

Dacă această propunere legislativă va di adoptată şi va intra în vigoare, numărul zilelor libere legale aferente unui an ar creşte de la 15 la 16 zile.

Este important de menţionat faptul că în România, Codul Muncii prevede ca sărbători legale în care nu se lucrează un număr de 15 zile dintre care două din aceste zile, respectiv prima zi de Paşti şi prima zi de Rusalii, se prăznuiesc întotdeauna într-o zi de duminică.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO