Politică

PSD a aprobat motiunea "1.000 de zile de haos, sfarsitul guvernarii de dreapta"

19.09.2007, 18:11 13

Biroul Permanent National al PSD a aprobat ieri forma finala a textului motiunii de cenzura, intitulata "1.000 de zile de haos, sfarsitul guvernarii de dreapta", a anuntat purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu.
El a precizat ca oportunitatea depunerii motiunii de cenzura va fi analizata astazi in Comitetul Executiv (CEX) al PSD, urmand ca, in functie de decizia CEX, sa inceapa procedura de strangere a semnaturilor necesare depunerii motiunii in Parlament.
Vicepresedintele social-democrat a mai afirmat ca liderii centrali ai partidului isi propun ca la sfarsitul acestei saptamani sau, cel mai tarziu, la inceputul saptamanii viitoare, PSD sa aiba semnaturile necesare, astfel incat sa depuna in Parlament motiunea.
Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a precizat ca motiunea se refera la ultimii trei ani de guvernare de dreapta si cuprinde aspecte din mai multe domenii.
Potrivit normelor in vigoare motiunea este discutata la trei zile de la citirea ei in plenul reunit al celor doua Camere. Daca va fi depusa in aceasta saptamana, ea va fi, asadar, discutata saptamana viitoare.
Diaconescu a declarat ca presedintele partidului, Mircea Geoana, nu a facut, in Biroul Permanent de ieri, nicio referire la eventualele negocieri politice pe tema unui sprijin asupra motiunii sau asupra identificarii unei noi majoritati parlamentare.
El a mentionat, insa, ca astfel de discutii politice vor avea loc si in cursul zilei de marti, fara a preciza partidele partenere sau echipa de negociere. Diaconescu a spus doar ca Mircea Geoana isi va desemna echipa cu care va merge la eventualele discutii politice.
Vicepresedintele PSD a adaugat ca, in masura in care invitatia social-democratilor la discutii pe tema constituirii unei majoritati parlamentare transparente va fi acceptata de partidele parlamentare, PSD va raspunde pozitiv.
"Daca nu exista insa o asemenea disponibilitate din partea unui partid sau altul, atunci nu ne ramane decat sa constatam acest refuz", a adaugat el.
Surse din PSD au declarat ieri ca liderii social-democrati au primit semnale atat din partea PNL, cat si din partea PD, cu privire la refuzul unei colaborari cu social-democratii in vederea constituirii unei noi majoritati parlamentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO