Politică

Puterea la Bucureşti, Opoziţia la Iaşi, preşedintele închis în Palatul Cotroceni

Puterea la Bucureşti, Opoziţia la Iaşi, preşedintele închis în Palatul Cotroceni

Foto: Silviu Matei

Autor: Iulian Anghel

24.01.2012, 11:50 1249

Puterea sărbătoreşte 24 ianuarie, ziua unirii Moldovei cu Ţara Românească, printr-o şedinţă solemnă desfăşurată la Parlament. De obicei, politicenii sărbătoreau 24 ianuarie în mijlocul manifestărilor oficiale din stradă. Acum PDL a organizat o şedinţă solemnă a Parlamentului (adică departe de ochii mulţimilor), la care participă şi premierul Emil Boc. Dar opoziţia nu este prezentă, liderii PSD, PNL şi PC fiind cu toţii la Iaşi.

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a anunţat prezenţa la nicio manifestare, cum a făcut în ceilalţi ani când nu rata ocazia unei băi de mulţime. În trecut, era aplaudat, dar în 2011, la manifestarile de 24 ianuarie de la Iaşi şi Focşani unde a participat, a fost huiduit de o parte a mulţimii (măsurile de austeritate şi tăierile de salarii îşi făceau efectul).

Anul acesta nu mai participă deloc la nicio adunare publică. Într-un comunicat de presă, preşedintele le transmite românilor cu ocazia Zilei Unirii, "La mulţi Ani!":: "România are nevoie, mai ales acum, de loialitatea noastră, de eficienţa şi responsabilitatea noastră, oriunde am fi. (...) România suntem fiecare dintre noi şi toţi laolaltă".

De altminteri, preşedintele tace de la începutul protestelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO