Politică

Ramona Mănescu, noul ministru al transporturilor, vine de la un salariu de 6.000 de euro la unul de 1.000 de euro/lună

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

26.08.2013, 21:54 2355

Ramona Mănescu (foto), 40 de ani, europarlamentar şi soţia primarului sectorului 6 din Capitală Rareş Mănescu, un apropiat al preşedintelui PNL Crin Antonescu, a devenit ieri oficial noul ministru al transporturilor, după o lună şi jumătate în care instituţia, cu un buget de 6,3 miliarde de lei anul acesta, nu a avut un şef „plin”.

Ca europarlamentar, Ramona Mănescu a încasat anul trecut aproape 74.500 de euro, echivalentul a circa 6.200 de euro lunar. Ca ministru al transporturilor, ea  va încasa în medie puţin peste 1.000 de euro lunar. Noul ministru va trebui să definitiveze proiectul de privatizare a CFR Marfă, să dinamizeze ritmul de absorbţie a fondurilor structurale, să pregătească un plan fezabil de alocare a banilor pentru diversele proiecte de investiţii, dar şi să majoreze viteza trenurilor, care în prezent merg în medie cu doar 43 km/h. Ea este a doua femeie care ocupă funcţia de ministru al transporturilor, după Anca Boagiu (PDL), una din „favoritele“ preşedintelui Traian Basescu.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24