Politică

Războiul din Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski crede că Ucraina are toate şansele să câştige lupta pentru oraşul Severodoneţk

Războiul din Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski...

Autor: Ramona Cornea

07.06.2022, 00:07 176

Preşedintele Volodimir Zelenski spune că ţara sa poate să câştige luptele din oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei. Forţele ruse au un avantaj numeric acolo, dar Ucraina are toate şansele să riposteze, spune el, potrivit agenţiei de presă Reuters.

► Poziţia forţelor ucrainene care luptă în oraşul Severodoneţk s-a „înrăutăţit puţin“, a declarat luni guvernatorul regional, după ce armata ucraineană reuşise să elibereze o jumătate din oraş. „Apărătorii noştri au reuşit să întreprindă un contraatac pentru o anumită perioadă de timp; au eliberat aproape jumătate din oraş“, a spus guvernatorul regional din Lugansk, Serhiy Gaidai.

► Un general rus a murit în Donbas, a declarat presa de stat rusă, citând canalul Telegram al unui corespondent de război. Generalul rus a fost identificat de presa de stat rusă şi de forţele armate ucrainene drept Roman Kutuzov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO